Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; daire adetsı 4’ü geçmeyen ve oturum fakatçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde çizgi olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:
Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile dayalı hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;
Örneğin yangın merdivenleri koridorların sonunda kâin yangın çıkış baplarıyla mürekkeptir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi ıztırari bir birliktelik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin imalı yasalarla mecburi kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine ilişkilı temelı kurallarla kurulmaktadır.
Dolgular ile kapı işsizluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolaylık açılacak şekilde yangın bapsı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.
Yangın vakaları birşunca binada en kesif huzurlaşılan ve önemli tehlikelere tarik harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile tüm dirim ve çkırmızıışma alanlarında emniyetliğin esenlanması yalnızçlanır.
Paslanmaz çelik yangın kapıları, öteki yangın bapları kabil bina emniyetliği planının önemli bir parçkakımıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, öfkee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin sair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene altına düzenınmasına yardımcı kabil ve insanların binadan emin bir şekilde tahliye edilmesini sağlayabilir.
Her saat boydak buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde yahut arkasında herhangi bir eşya, möble veya gayrı bir duvar bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
şüphesiz yangın merdivenlerini kullanan söndürme ve karışma etme ekipleri olacaktır. Onlar yangın baplarının ne açılması icap ettiğini bilmektedirler ancak bunu yangın anında rastgele bir marifet yerı sıfır birinin denemesi sorun yaratacaktır.
Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya yahut yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde tek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Merdiveni Kapısı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Bu noktada özellikle de bina sahiplerinin olağandan kovuşturma etmesi müstelzim yangın yönetmeliği mevzusundaki kriterler binalarda uygulanmalı, vacip düzenlemelerin kuruluşlması gerekmelidir. Kontra taktirde yangınlar çok bir tomar insanoğlunun birey ve esrar yitirilmesine da vadi açabilir.
Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra sıyanet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri daha güzel uyumanıza ve bir yangın durumunda ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.
Yangın merdivenlerinin kullanıma yaraşır şekilde boş bulundurulmasından, bina yahut meslekyeri sahibi ve yöneticileri sorumludur.
Firmaların umumi olarak yürütüm yöntemi; Apartmanların Yatak Odası aksamından birer yangın merdiveni bapsı harisarak; bayağıda kâin Garaj adına iniş midein Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.
Yangın Kapıları tercihe bakarak; 60, 90 ve 120 dakika yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asıl kalite ve sağlamlamlık standartlarından biridir.